دانستنی ها

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

 

                                                                                                       تب سنجی قبل از پذیرش کودکان

 

این روزها به دلیل اخبار نگران کننده ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، بسیاری از کودکان نیز مانند بزرگسالان نگران و مضطرب شده‌اند و تحت تاثیر این بحران هستند اما ممکن است نتوانند در مورد آن صحبت کنند. کودک دنیا را از دریچه چشم والدین می بیند و هر لحظه به آنها نگاه می کند حتی گاهی والدین ترس‌ها و اضطراب‌های خود را از کودک مخفی می­ کنند اما باز هم کودک متوجه ترس آنها می شود اینکه ما از مبتلا شدن خودمان و عزیزانمان به ویروس کرونا بترسیم واکنشی طبیعی است و اگر مراقبت و پیشگری برای مبتلا نشدن بکنیم طبیعی است اما گاهی والدین ترسها و اضطراب هایشان بیش از اندازه می­ شود به طوری که روال عادی زندگی روزمره به هم می­ خورد و تمام دغدغه والدین ترس از کرونا شده و واکنش افراطی برای پیشگیری انجام می­ دهد.اگر رفتار افراطی داشته باشیم پیامی که به صورت ناخودآگاه به کودک داده می شود این است که ما شکننده تر از آن هستیم که در برابر بیماری مقاومت کنیم و هر لحظه مرگ در کمین است.

بهتر است والدین کودکان را کمتر در معرض اخبار و رسانه‌های اجتماعی قرار دهند و حتی نوجوانان که از رسانه‌های اجتماعی جهت ارتباط با دوستان خود استفاده می‌کنند نیز لازم است وقفه‌ای در استفاده از گوشی های خود داشته باشند. همچنین والدین باید بر استفاده فرزندانشان از رسانه‌های اجتماعی نظارت کنند، قانون بگذارند و مطمئن شوند که کودکان و نوجوانان بخصوص شب هنگام از گوشی و سایر دستگاه های ارتباطی شان استفاده نمی‌کنند.

 

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال

بسیاری از کودکان به دلایل مختلف از خوردن تخم‌مرغ طفره می‌روند و به این ماده غذایی مفید روی خوش نشان نمی‌دهند. اگر فرزند شما هم از تخم‌مرغ و مشتقات آن گریزان است با درست کردن چند غذای خوشمزه می توانید او را نسبت به خوردن تخم‌مرغ بیشتر تشویق کنید.

مربیان سرزمین غنچه ها نیز تلاش کردند با تهیه غذاهایی لذیذ و تزئینات زیبا بچه ها را نسبت به این ماده غذایی مفید علاقمند کنند.

 

 

   تخم مرغ منبع بسیار خوبي از پروتئين، ويتامين ها و املاح ضروري است و مي تواند به عنوان يك ماده غذايي مهم در برنامه غذايي کودکان وجود داشته باشد. کارشناسان تغذیه کودک پیشنهاد می‌کنند که به کودکان زیر 12 ماه، تنها زرده تخم مرغ داده شود و سفیده تخم مرغ را پس از یک سالگی به آنها داده شود زیرا احتمال ایجاد آلرژی به سفیده تخم مرغ بیشتر از زرده آن است.

 

 

از جمله غذاهایی که در همان ماه‌های نخست زندگی نوزاد به او داده می‌شود تخم مرغ است زیرا پروتئین موجود در تخم مرغ «کامل» است، به همین علت جزو بهترین رژیم غذایی بدون گوشت قرار می گیرد. يك عدد تخم مرغ متوسط 76 كيلوكالري انرژي دارد و مصرف روزانه يك عدد تخم مرغ، 3 درصد نياز انرژي يك مرد بالغ و 4 درصد نياز انرژي يك زن بالغ را تأمين مي كند.

از خواص مهم تخم مرغ که برای کودکان نقش ویژه‌ای دارند می‌توان به اسید چرب امگا3 اشاره کرد. این ماده یکی از چربی‌های سالم و مورد نیاز بدن است که در شیر مادر نیز یافت می‌شود و بر رشد مغز کودک در مراحل بعدی زندگی که دیگر از شیر مادر تغذیه نمی‌کند تاثیر دارد. بنابراین خوردن تخم مرغ برای کودکان به جذب امگا3 بدن کمک می‌کند.

 

 

ماده ضروری بعدی که در تخم مرغ وجود دارد فولات است که نقش مهمی در تولید و نگهداری سلول‌های جدید کودک به عهده دارد. مواد معدنی که در بالا نیز برخی از آنها را برشمردیم مانند آهن، زینک و سلنیوم به افزایش توان سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و از این لحاظ بسیار حائز اهمیت هستند.

 

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال

برخی مسایل را حتما به کودک آموزش دهید تا ایمنی او را بیش از پیش تامین کنید.

 زمانی که فرزند شما به سن چهار یا پنج سال می رسد، شاید شما آسوده تر شوید، زیرا کودک به سنی رسیده که قدرت تشخیص برخی از خطرها را دارد. با این حال برخی از مشکلات و خطرات دیگری می تواند او را تهدید کند، از اینرو شما باید به کودک خود برخی از مسایل را حتما آموزش دهید تا ایمنی او را بیش از پیش تامین کنید.


کودکان در این سن می توانند به تنهایی راه بروند، بازی کنند و با افراد مختلف و غریبه ها صحبت کنند که هر کدام از این موارد می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد. از اینرو آگاه کردن کودکان از خطرات اطرافشان مساله ای ضروری است، اما این آگاه کردن و آموزش نباید به گونه ای باشد که بیشتر موجب ترس کودک شود، زیرا این ترس می تواند کودک را منزوی و پریشان کند.

۱. از خیابان رد شدن

با کودک خود در مورد رد شدن از خیابان و حرکت در پیاده رو ها صحبت کنید. هیچ کودک زیر ۱۰ سالی نباید به تنهایی از خیابان رد شود. به کودک خود آموزش دهید که می تواند در پیاده رو خلوت به تنهایی در جلوی شما بدود، اما به شرط اینکه زمانی به تقاطعی رسید بایستد تا شما به او برسید و با هم از خیابان رد شوید.
 همچنین به او رنگ های چراغ راهنمایی را آموزش دهید و به او علامت را نشان دهید که زمانی که چراغ عابر پیاده سبز است می تواند در حالی که دست شما را گرفته از خیابان عبور کند. 

  ۲. غریبه ها

به کودک خود آموزش دهید که با افرادی که نمی شناسد، به راحتی ارتباط برقرار نکند. از افراد غریبه خوراکی قبول نکند و در صورتی که فردی به او خوراکی، شیرینی و شکلات تعارف کرد، از او بخواهید که این موضوع را به شما بگوید و با اجازه شما خوراکی را قبول کند.به کودک خود آموزش دهید که اگر غریبه ای او را دعوت کرد تا سوار ماشین، دوچرخه یا موتور شود، قبول نکند، حتی اگر این غریبه وعده دهد که او را پیش والدینش می برد.به آن ها یاد دهید که اگر غریبه ای به زور قصد داشت آن ها را با خود ببرد، سریع گریه کنند، فریاد بزنند و کمک بخواهند.  

۳. مواجه با گم شدن

برخی اوقات امکان دارد که در مکان های شلوغ کودک دست والدین خود را رها کند و گم شود، به او یاد دهید که در این مواقع به هر فردی اعتماد نکند. به نزد پلیس یا مامور راهنمایی و رانندگی برود، یا حتما به مغازه ای در آن نزدیکی برود. همیشه شماره تماسی در جیب یا کیف کودک خود قرار دهید و به او آموزش دهید تا در صورتی که گم شد این شماره را به پلیس یا مغازه دار بدهد.

۴. شماره گرفتن

سعی کنید حتی المقدور کودک خود را تنها نگذارید، اما اگر مجبور هستید برای مدت خیلی کوتاهی او را در خانه تنها بگذارید در را کامل قفل کنید و به او یاد دهید که چگونه می تواند از تلفن استفاده کند و شماره های ضروری را آموزش دهید. بیشتر تلفن های امروزی قابلیت ذخیره کردن شماره را دارند که تنها با فشار یک یا دکمه می توان شماره فرد مورد نظر را گرفت، از این قابلیت استفاده کنید تا کودک شما اگر تنها بود و ترسید یا اتفاقی او را تهدید می کرد، بتواند به راحتی شماره بگیرد.

 

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال

 رسیدن ماه مهر و شروع کلاسها، برای اونایی که بچه مهدکودکی و مدرسه ای دارند، هیجان و شادی خاص خودشو میاره.

ولی همیشه در کنار این شادی و هیجان، مشکلات و نگرانی هایی هم وجود داره.

 

*یکی از این مشکلات، تغییر ساعت خواب و بیداری بچه هاست. ماجرای هر روزه بیدار کردن بچه هاى مهدکودکی و دبستانى و دیر  رسیدن …

 

*تو فصل تابستون بچه ها عادت می کنند که شب ها تا دیر وقت بیدار بمونند و در کنار خانواده تلویزیون ببییند و گپ بزنند و مهمونی برند و …. با این حساب طبیعیه که صبح ها هم دیر از خواب بیدار بشن و حتی گاهی ممکنه بعضی روزها تا نزدیکای ظهر بخوابند.

 

*ولی حالا که مدرسه ها شروع شده، چه کار کنیم تا بچه به موقع بیدار بشه و به مدرسه بره؟

 

*اول از همه، بچه باید زود بخوابه. بهتره روزای اول خود شما هم زودتر بخوابید. شام رو کمی زودتر از همیشه بخوردید و از ساعت هشت به بعد کم کم تلویزیون رو خاموش کنید. حدود ساعت نه هم همگی مسواک بزنید و به رختخواب برید.

 

*وقتی به رختخواب رفتید، خودتونو به خواب بزنید و اگه بچه گفت خوابم نمی بره. بهش بگید اشکالی نداره فقط توی تختت بمون ولی نخواب. البته لازمه چراغ ها خاموش باشه و اگه بچه می ترسه فقط یه چراغ خواب براش روشن کنید.

 

*بعد از یه مدتی بچه به این روال عادت می کنه و خودش سر ساعت می خوابه و شما می تونید بعد از خوابیدن اون بیدار بمونید و تلویزیون ببینید و با هم صحبت کنید.

 

*در مورد بیدار کردن فرزندتون هم خیلی خوبه که از یه ساعت زنگ دار استفاده کنید. اگه ساعت رو خودش (البته با کمک و نظارت شما) تنظیم کنه، تاثیرش خیلی هم بیشتر میشه.

 

*صبح وقتی ساعت زنگ زد، صبر کنید تا خود بچه پاشه و اونو قطع کنه. اگه خیلی گذشت و بیدار نشد، ساعت رو ببرید کنارتختش و فرزندتون رو آروم تکون بدید و بگید ساعت داره زنگ می زنه باید بیدار شی.

 

*ممکنه روزای اول کمی به مشکل بخورین ولی بعد از یکی دو هفته، بچه عادت می کنه و با صدای زنگ به سرعت بیدار میشه.

 

*یادمون بمونه که به هیچ وجه بچه رو با اضطراب از خواب بیدار نکنیم و پشت سر هم کلمه (بدو، دیر شد) رو تکرار نکنیم. نباید رفتن به مهد و مدرسه، برای بچه به یه تجربه پر استرس تبدیل بشه.

شماره تماس

021-65536410

اینستاگرام

اینستاگرام

instagram

شماره همراه

0919-6409123

کانال تلگرام

mahdsg@